Det går bra nu :)

Nu går det bra, jag mår bra, jag är motiverad till att hålla både träning och kostpå den nivå jag vill. Om jag kunde så skulle jag vilja dela mied mig av den här må bra känslan, men jag hoppas att ni upplever den ibland också och tar tillvara på de strunderna :)
Jag har dessutom tagit kontakt med ett hockeylag som jag funderar på att börja spela med till hösten om jag vågar ;) Men det skulle vara otroligt roligt för jag har verkligen saknat hockeyn. Den var ju liksom mitt liv, jag tränade 9-10 ggr i veckan och helt plötligt då jag slutade så blev det ingen tränig alls. Jag var tjock redan då jag spelade hockey men när jag slutade vart det bara värre dels för att jag slutade träna men också för att jag åt mer och om det berodde på att jag mådde dåligt eller att jag hade tråkigt, det har jag ingen aning om.Jag vill verkligen börja igen och jag tror nog att det kommer bli så också :)
 
I morse var jag på en tur, först joggade jag 3,5 km och mötte upp min bror, sen gick vi en promenad på 1 mil :) Vi gick inte så fort eftersom min bror nyss börjat tränat men vi gick ändå och bara man rör sig så bränner man kcal. Igår var jag med Sofie och åt på Biteline jag åt en mycket god sallad som jag tror hette cobbsallad. Den innehöll isbergssallad, gurka, tomater, avokado, ägg, kyckling, bacon och ost. Inte så nyttig sallad kanske men den var god. Dock kunde jag inte äta tomaterna eftersom jag inte tål det och avokado tycker jag inte om så de hamnade på Sofies tallrik ;) Sen var vi på bio och såg Ages of Rock  det var typ en musikal vilket vi inte hade förväntat oss men den var br, kanske inte min favorit film men absolut värd att se.
 
Nu ska jag åka och se när min systerdotter spelar fotboll.
Ha en bra helg, Kram

Fredag :)

Blev en riktig lång promenad på förmiddagen. Jag gick 1.7 mil :) var ganska trött då jag kom hem ;) Det jobbigaste med promenaden var att jag fick ont i höfterna på slutet. Men jag överlever ;) Anledningen till att det blev så långt är att jag inte hinner träna något mer idag. På eftermiddagen ska jag möta upp Sofie i stan, först ska vi äta middag och sen gå på bio :) Nu ska jag sola lite innan regnmolnen kommer hit!

Kram

Promenader

Det blev en promead till idag, min storebror ringde och fråga de om jag ville följa med på en promenad så det ble 5 km till :) Så sammanlagt idag har jag gått 1.5 mil, inte jätte långt men det duger, speciellt som det här har varit en dag då jag dessutom skött maten ganska bra. Jag råkade ju missa lunchen efter som jag åt min frukost vid lunch tid men så kan det var ibland. Imorgon är planen att gå minst lika mycket, helst lite mer, får se hur det blir. Vill helst ut på en joggingtur men har lite ont i halsen så det tänker jag inte göra, men hoppas det försvinner snart så jag får ta i lite mer på träningen.
 
Dagens måltider:
9.30 1 dl mini yoghurt
12,15 Havregrynsgröt med mellan mjölk och äppelmos
Mellanmål: en smörgås med skinak på (mörkt bröd)
18,00 kyckling, ris och currysås  (kommer inte ihåg märket på såsen men jag är väldigt noga med att den bara ska blandas med mjölk alltså inte smör)
Kyckling, ris och cyrrysås är min absoluta favorit rätt! Därför är jag mkt glad att cuttysåsen inte innehäller så många kcal,har för mig att det var ca 65 kcal per dl, eller ja de kanske är ganska mycket men de är helt klart värt det :P
 
Jag har svårt för att veta vad jag ska äta till mellanmål, det blir bara samma och samma, några tips?
 
Kram

Back on track!

Efter två deppardagar är jag nu tillbaka på banan :) Vaknade med en bra känsla och hjälpe först mamma att fixa lite med poolen sen tänkte jag äta yoghurt innan jag gick på min promenad men det fanns bara ca 1 dl så det blev inte så mycket. Sen gick jag, hade inte tänkt gå så långt men det slutade med att jag gick till mammas jobb och tog hennes bil hem igen. Ca 1 mils promenad blev det :) Hade gärna gått hem också men vid det laget var jag sjukt hungrig så det fick bli bilen hem. Så nu har jag ätit min frukost, bättre sent än aldrig ;)
 
I måndags så ändrade jag ju mitt mål, jag vill vill vara nere på 70 kg den 27 juli, om 4 veckor alltså.Jag har 5,4 kg kvar, vilket betyder att jag måste gå ner minst 1.35 i veckan, fullt möjligt men då får jag nog öka på träningsdosen lite eller iallafall öka intesiteten på träningarna.
 
Föresten undrar jag om det är någon som skulle kunna hjälpa mig med min bloggdesign? Jag vill byta den översta stora bilden men jag vet inte hur man gör! Hjälp, please! 
 
Kram
 
 

Träningsfri dag

Blev ingen träning alls idag eftersom halsen inte känns riktigt som den ska... Istället följde jag ikväll med min storebror och hans familj ut med båten på en fiske tur men som vanligt fick jag ingen fisk. De andra kan få men jag får aldrig upp någon fisk, har varit med på båten och fiskat ett antal gånger nu men 0 fiskar har jag fått upp ;)Men egentligen är inte de det viktiga, utan det är att få följa med och umgås, det är så mysigt! När man är i båten så kan man ju liksom inte gör så mycket så fokus ligger på att umgås och eftersom min bror är så mkt äldre än jag så blir det inte så ofta att vi umgås, därför älskar jag att vara ute på dessa turer. Jag har nyss kommit hem och längtar redan till nästa tur :D
Nu ska jag sova, God natt :)

Tröttis

Trots min "depp dag" igår så blev det tre träningspass igår. En på morgonen, en mitt på dagen och en på kvällen. På morgonen var jag ute och gick själv. Mitt på dagen ringde min bror och tänkte komma och hälsa på så jag gick och mötte honom, ca 5km. Sen på kvällen blev det in till tur med C på 7.5 km. Idag vaknade jag upp med lite halsont, bara lite men ändå så att jag inte vågar träna, det har inte blivit värre och det hoppas jag verkligen att det inte blir. Vill inte få ett tränings stopp nu!  I övrigt så känner jag mig fortfarande ganska trött och slut men jag hoppas det blir bättre snart.
 
Ha en bra dag!

Trött och slut..

Nu är ja trött och slut i hela kroppen. Vissa dagar känner man sig tjockare än andra och idag är en sådan dag... En så kallad depp dag. så morse blev det ingen jogging utan nöjde mig med en promenad, därför att jag kände att kroppen inte orkade en joggingtur. När jag kom hem åt jag som vanligt gröt men idag åt jag också två mjukmackor med skinka på för att ge kroppen energi till att återhämta sig.
 
Tänk att energin och humöret kan skilja sig så mycket från dag till dag! Igår var det full fart och det kröp i kropp och knopp, idag är det precis tvärt om. Helst skulle jag vilja ligga i sängen hela dagen och bara läsa en bra bok.
Lite konstigt dock att man kan känna sig tjock trots att man gått ner nästan 37 kg, men det beror ju på vad man jämför sig med. Jag tror inte riktigt att jag har fattat att jag har blivit mycket smalare, det har liksom inte gått in i mitt huvud än.
 
Vissa dagar är helt enkelt tyngre än andra.

Dagen

Idag har jag tvättat, tvättat och tvättat ;)Blir ju en hel del tvätt då man varit på husvagns semester, passade också på att städa lite i tvättstugan när jag ändå var där :P I övrigt har jag faktiskt inte gjort så mkt. Tog en joggingrunda nu på kvällen också men jag var trött och slut i hela kroppen så jag joggade halva vägen sen gick jag resten.
 
Dagens måltider:
07,30 1 dl mini yoghurt, 40 kcal, om jag inte minns helt fel
09,00 havregrynsgröt med lätt mjölk ca 200 kcal
13,00 oxpytt ca 150 gram tror jag, kommer tyvärr inte ihåg kcal innehållet
17,00 Quorn bitar, varma grönsaker och potatismos. Ca 230 kcal
20,30 ett äpple
 
Nu ska jag sova så jag är pigg på morgondagens morgon pass :) God natt
 

Invägning v.25

Det gick över förväntan bra :D Jag var ganska säker på att vågen skulle visa + men som tur var så hade jag fel :)
-1.3 :D Sjukt nöjd med tanke på att jag varit på semester i 1 och 1/2 vecka :)
 
Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7
Längd:1,60

Nuvarande vikt: 75,4 kg (- 36.6)
Nuvarande BMI: 29,5 (-14,2)

Delmål vikt: 70 kg. 27 Juli
Delmål BMI: 27.3
Jag har nu ett bmi på under 30!!! Alltså är inte på fetma längre utan på övervikt vilket iallafall låter mycket bättre ;) 
Jag har nu ändrat mitt delmål. Jag vill ha nått 70 kg gränsen innan den 27 juli då min storasyster ska ha 40 års fest, så jag har 4 och 1/2 vecka på mig att gå ner 5,4 kg, borde jag väll klara?  Jag sa innan att jag vill vara nere på 70 den 27 augusti men nu har jag alltså flyttat på det till en månad tidigare :)
Ett väldigt stor mål just nu är dessutom att gå ner 3,4 kg från nu för då har jag gått ner otroliga 40 kg! På nyårsafton gav jag ett löfte att detta år skulle jag gå ner 40 kg och det har jag ju snart fixat :)
 
I morse ringde min bror 06,30 och behövde skjuts till jobbet så det var bara att kliva upp och åka. Tänkte ut och springa på en gång då jag kom hem men då var jag ju hungrig efter att ha varit vaken en timme så jag åt 1 dl mini yoghurt  sen tog jag samma tur som igår, blev samma tid också men det kändes mycket jobbigare idag... Blir väll en sväng i kväll igen om jag inte tar en cykle tur istället. När jag kom hem gjorde jag havregrynsgröt och glömde salta så den blev super äklig, dessutom hade vi varken lingonsylt eller äppelmos så jag kan lungt säga att det inte var den godaste frukost jag har ätit :P
 
Vet i´nte riktigt vad jag ska gör mer idag, resten av familjen jobbar så jag får roa mig själv ;)
 
Hoppas ni får en bra dag :D

Hemma!

Nu är jag hemma igen :) eller ja hemma, i sundsvall. Hemresan gick ovanligt "fort", tog väll egentligen samma tid som vanligt men det kändes som det gick fort :) Jag hade en bra bok att läsa och jag blev inte åksjuk trots att jag satt och läste :) När vi kom hem packade vi ur husvagnen, sen klippte jag gräset sen tog jag  mig en springtur på 4 km och jag joggade hela vägen :) Okej 4 km kanske inte låter så mkt men med tanke på att jag knappt orkade jogga 2 min när jag började så är det nog ganska bra tycker jag :)  Denna sträcka är inte direkt platt heller så det gör det hela ännu jobbigare. Men det är roligt när man kommer hem och känner att man gjort någonting bra :)
I morgon bitti är det invägning! Ska bli super spännande att se hur jag klarat semestern. Om jag har gått upp så är det bara att hoppas på att det inte är så mkt iallfall. Jag vill verkligen inte att det ska vara + men risken finns... Men om det är så får jag ta nya tag och kämpa ännu hårdare, finns ju inget sätt som jag kan påverka det på nu iallafall :P
 
Tänkte skriva lite hur mina mat och träningstider ser ut på dagarna, så jag tänkte försöka lägga upp det varje dag.
08,30 joggingtur. 30 min + gång 20 min
10,30 En port havregrynsgröt med lågkalori lingonsylt och mini mjölk
Eftersom vi åkte bil några timmar idag skippades lunchen så vi gick direkt på middagen :P
16,30 Middag, Kyckling sallad på en vägkrog i Hudiksvall
18,30 gräsklippning
19,30 2 dl mini yoghurt
20,10 joggingtur, 4 km. 32 min
21,00 1 äpple
Nu, God natt :)

Hemfärd =)

Idag är det dags att packa ihop tält och vagn och fara iväg hemåt, trots en härlig semester ska det bli skönt att komma hem, främst för att komma tillbaka till de vanliga mat och träningsrutinerna. Var ut i morse på en tur men den blev inte så lång idag.
Igår kväll var vi och spelade bowling och jag vann överlägset :) Tur det, eftersom jag inte är så bra förlorare, jag blir lixom lite sur om jag förlorar ;) Men igår var det ingen risk för det.
Men nu verkar det som om att förtältet ska packas ihop så jag måste nog hjälpa till lite.
 
Ha en bra dag :)
 

En vanlig dag i mitt nya liv

En vanlig dag för mig, då jag är ledig, börjar med att jag kliver upp runt 8 och tar en motionsrunda på ca 40 min, då börjar jag med att gå 10 min och sedan försöker jag jogga 30 min. Men i början gick jag 40 min, sen la jag till joggningen allt eftersom jag kände att jag orkade mer.  Dirket efter träningen äter jag havregrynsgröt med minimjölk och kalorisnål äppelmos, totalt ca 200 kcal. Jag äter direkt efter träningen eftersom att förbräningen då är högre. http://www.muscles.se/traning-och-efterforbranning-epoc/

Om jag känner att jag behöver få i mig något mellan frukost och lunch, äter jag ett äpple. Till lunch försöker jag ta någonting lätt, tex köttsoppa som innehåller så lite kalorier så det är knappt värt att räkna ;) 40 kcal per portion. Men då tar jag bröd eller något till. Kyckling sallad är också en favorit :)  Mellan lunch och middag blir det ett äpple till om det behövs. Middagen är mer varierad, speciellt nu när jag bor hemma. Men om resten av familjen äter kött och potatis kan det hända att jag byter ut kötter mot en quornfile som innehåller mycket lite kcal. Ca 100 kcal per 100 g och en file väger ca 50 g till det tar jag eventuellt en liten potatis och sallad eller så nöjer jag mig med bara sallad till, det beror på hur mycket jag har tränat. Några timmar efter middagen, ca 2 tim, tar jag en motionsrunda igen. En motionsrunda som ser ut ungefär som morgonrundan, med bara den skillnaden att jag ofta är lite mer energi på kvällen. Ibland tar jag fika då jag kommer hem. Men om jag inte är hungrig låter jag bli det. Om jag fikar så är det oftast 2 dl yoggi mini yoghurt, ca 70 kcal.
 
Det är så här jag vill att en dag ska se ut ungefär och ganska ofta gör de det också, men som ni alla vet så har man dagar som är mindre bra också. För mig är det väldigt viktigt att bestämma hur mycket jag ska äta, innan jag sätter mig vid bordet för att äta. T.ex "nu ska jag äta 1 potatis, 1 1/2 quorn filé och sallad" varje gång jag inte gör det så äter jag för mycket. Det är dessutom lättare att inte äta för mycket om man inte är allt för hungrig då man sätter sig och om man är det kan ett tips vara att dricka ett glas vatten innan man börjar äta.
Jag planerar sällan när jag ska äta, utan det får bli när det blir, däremot vad jag ska äta är viktigare, därför är det exta jobbigt nu när jag bor hemma och inte kan planera maträtterna på samma sätt som när jag bor själv.
 
I början var det skit jobbigt och man var hungrig och på dåligt humör men det går över och sen börjar man bara må bättre och bättre. Innan jag började kunde jag tänka att jag mår bra, jag har det bra. Men nu vet jag att jag inte mådde bra, inte alls. Man har själklart upp och ner dagar nu också men det dagar man mår bra nu är något jag inte vill bli av med, det är en sådan otroligt härlig känsla. Ibland när jag är ute och går kan jag komma på mig själv med att gå och små le, av ingen annan anledning än att jag känner ändå från magen att jag mår bra!
Igår funderade jag på vad det är som får mig att hitta motivationen till att fortsätta och kämpa vidare men jag vet faktiskt inte, kanske är det den där härliga känslan i magen, kanske är det tjurighet, eller kanske kan det vara alla härliga komentarer jag får både här på bloggen och in real life :) Det finns så mycket som är härligt med att gå ner i vikt så det kanske helt enkelt är det som får en att fortsätta. Att bolla mina tankar med mig själv och andra har varit välldigt viktigt, att få reflektera över vad det faktiskt är jag gör. Bloggen har hjälp mig massor, och jag har fått kontakt med en del av er som gett mig motivationen att forstätta. Ibland när jag får en fin kommentar på bloggn kan jag gå in och läsa den flera gånger, för att dra i mig all positiv energi, en sådan kommentar kan vara skillnaden på hela dagen, om det ska bli en bra dag eller mindre bra dag.
 
Om det är någon som vill bolla tankar eller ideer så skriv och lämna mail adress, det är så roligt att få prata med andra i samma situation och man kan få ett otroligt stöd i varandra.
 
 

Utkast: Jun. 22, 2012

Jäklar va mycket jobbigare det är att hålla sig från glassen då det är strålande solsken, midsommarafton och resten av sällskapet sitter och äter kulglassar, som ser läskigt god ut. Har dessutom en pappa som hela tiden säger; visst var den god? Och en kompis till familjen som frågat typ fyra gånger om jag är säker på att jag inte vill ha en glass! Just nu skriver jag mest för att hålla mig från att springa till glass ståndet! Jag ska inte ha någon glass, men ibland är det svarare att hålla sig än andra gånger.....

Glad midsommar!

Hoppas alla får en trevlig midsommar med härligt väder och trevligt sällskap :)
Tvärr har det inte varit en bra dag för mig i viktminskningssynpunkt, stor frukost + enorm lunch. Men det blev så sen lunch så kanske hoppar över middagen och äter något lätt bara. Men jag var iallfall ute på en morgon runda i morse men den blev inte så lång som jag hade behövt ;) Men men det är ju trotts allt bara midsommar en gång per år :) 
Jag har funderat på att sätta upp ett nytt delmål, men jag har inte bestämt mig än, men ni lär ju märka om det kommer något nytt. Nu ska vi göra oss i ordning och åka och kolla när de reser midsommarstången :)
 
Trevlig midsommar!
 

Första joggingturen i Rättvik =)

Ja, som sagt är vi i Rättvik, vilket vi alltid är på midsommar ;) Så i morse när tog jag min första joggintur här :) tror den blev ca 3-4 km, men nu när jag är på semester känns det som att det viktiga är att jag kommer ut och motionerar, inte längden. Måste säga att man känner sigganska duktig då man kliver upp på morgonen, när man har semester, för att ut och springa ;) Men jag hade känt mig välldigt trött de senaste dagarna, innan jag började springa igen, och kunde inte fatta varför. Men i förrgår när jag låg i husvagnen och var så där riktigt seg, då bestämde jag att det fick vara nog, och så drog jag ut på en runda. Och jag har kännt mig mycket piggare nu de dagarna jag har tränat. Idag har vi varit på torget här i Rättvik och kollat i butiker och så. Vi gick också ut på Långbryggan som är 628 m lång, den går vi ut på varje år, bara för att :P
När vi satt på torget och vilade lite satt vi väldigt näre ett glass stånd som var otroligt lockande, jag ville så gärna gå och köpa mig en stor glass med massa goda smaker. Men jag höll mig, ibland vet jag inte hur jag lyckas övertala mig själv, blir ju rentav förvånad då jag kan gå därifrån utan en stor glass i handen!  Dock åt vi lunch på en resturang med grillbuffe och där var det svårare att hålla sig! Men om jag ska vara ärlig med mig själv så får jag godkänt :P Men jag tog två portioner och min regel är ju att bara ta en, fast andra portionen vara bara kyckling och sallad så det var väll kanske inte så farligt.
Föresten har jag idag för första gången på, ja jag vet inte hur länge eller jag vet inte om det hänt sen jag var liten, haft linne på mig då jag varit ute bland folk, måste säga att det är mkt behagligare än att ha t-shirt! Jag kommer garanterat att bli en linne älskare, eller ja det är jag nog redan :P  Finns en nackdel, när man har linne visas mer hud = mer hud kan bli bränt av solen :P 
Man kan ju nästan tro att jag har ett vitt linne på mig! ;)
 
Jag har en fråga också eftersom det är en del som läser bloggen, vad vill ni läsa om?
Svara gärna så kan jag skriva mer eller mindre av något.
Ha det bra :)

Tufft!

Hello!
Nu sitter jag på Enåbadets camping i Rättvik =)
 
Har kommit igång med lite med träningen igen nu, var ute och jogga i går kväll och i morse. I går kväll då jag var ut gick det förvånansvärt lätt, joggade en halvtimme utan att känna mig totalt slut! Jag fattar inte att jag orkar. Det går dock inte fort, men ändå!
I övrigt har jag det mycket, mycket svårt att hålla mig ifrån att äta "bara en till". Varje mat tillfälle är en kamp mot mig själv. Jag får verkligen kämpa för att inte bara  "vräka" i mig mat! Jag vet inte varför det är så just nu men kanske är det för att jag är van att när man är på semester ska det ätas både gott (onyttigt) och mycket. Fler som har erfarenhet av detta??
 
Jag känner att det skulle vara mkt intressant att väga sig nu, är väldigt nyfiken på hur det har gått. Men jag får vänta tills på måndag innan det är dags. 
 
Jag har dessutom för första gången i mitt liv blivit biten av en fästing, jag hittade den i mitt lår! Uscha!
Jag: Jag har fått en fästing!
Mamma: Nej det är ingen fästing.
Jag: Den rör ju på benen!!!!
 
Haha fick lite panik, var inte alls roligt att ha ett djur med sprattlande ben som satt fast i mitt ben! När vi drog ur den så fick vi inte ut hela så det är typ klor eller nått kvar men de skulle komma ur av sig själv. Uscha! Inga fler sådana vill jag ha.
 
Nu ska jag gå och sova så att jag orkar upp o springa i morgon =)
 

Bröllop

Ja, i lördags var min bästa väns bröllop :) En helt oförglömlig dag!
Började med att vi på morgonen hjälptes åt att göra oss i ordning. Vi åkte till kyrkan en timme innan vigseln för att undvika att träffa gästern. Vi var inte speciellt nervösa förrens gästerna kom in i kyrkan och vi kunde höra en massa surr. Då blev Emelie nervös och smittade av sig rejält på mig :P När vi stod utanför portarna och väntade på klockorna skulle sluta slå och portrna öppnas, ville man helst smita därifrån ;) Men allt gick super och vigseln var jätte fin :)
Efteråt blev det lite fotografering och sen åkte brudparet iväg med häst och vagn till en sjö där de knäppte kort :) Vi andra fick gå en frågeslinga, jag kunde alla utom en :D Lite senare blev det middag, buffe med kyckling, kött, potatisgratäng och sallad. Mums! Efter middagen höll jag tal, jag var skit nervös och det hördes men det viktigaste för mig var ändå att jag gjorde det. Jag ville inte dricka alkohol innan talet men så fort det var avklarart leta jag reda på en cider, och eftersom det var så gott så blev det några fler under kvällens gång ;) Vid nio tiden drog live musiken igång. Jag dansade hela kvällen :O Jag dansar inte, eller ja, jag dansade inte förut iallfall! Haha skit kul hade vi iallfall!
Helt klart roligaste bröllopet/fest jag har varit på :) Sjukt kul!

Eftersom jag utlovat bilder så kommer det några här.

Jag 112kg




Utanför kyrkan


Dans med brudgummen


Jag kan bju på en bild till, denna togs lite senare på kvällen ;)



Blir några straffrundor i löpspåret med tanke på cigaretten ;)

Nervöst!

Nu börjar nervositeten komma krypande! Klockan ett ska vi vara i kyrkan och klockan två börjar det! Jag är nervös redan kan ju bara gissa hur nervös jag kommer vara 5 i två!

Ha en bra dag :)

På väg!

Nu är vi på väg mot malmköping, imorgon är bröllopet :) Ser dock inte framemot att åka bil utan ac 6-7 tim i solsken! Lär bli varmt! Nu kan jag inte skriva mer, för då blir jag åksjuk :P Trevlig helg :D

Invägning v.23-24

Målet efter att jag vunnit mot C var att jag skulle stå still i vikten fram tills bröllopet för att inte klänningen ska bli för stor. Eftersom jag inte var hemma i måndags så vägde jag mig i morse istället och och vågen visade på -0,1 helt okej tycker jag :)

Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7
Längd:1,60

Nuvarande vikt: 76,7 kg (- 35.3)
Nuvarande BMI: 30.0 (-13.7)

Delmål vikt: 70 kg. 27 augusti
Delmål BMI: 27.3

Jag behöver bara gå ner 0,1 till för att mitt bmi ska gå under 30 och inte längre ligga på fetma utan istället på övervikt vilket i allafall jag tycker låter mycket bättre :)  Och det känns mycket bättre!

Nästa måndag blir det ingen vägning för då är jag på semester i Dalarna. Ska bli intrressant att se hur jag klaraar av en semester och hur jag lyckas stå emot allt som då lockar. Det är ju också svårt att bryta vanan att äta massa onyttigt när vi är på semester, men de andra är också inne på att banta så det kommer inte finnas så mycke onyttigheter. 

Jag har fått en fråga om före och efter bilder och jag ska försöka hitta några bilder från tiden innan jag började men det är inte så lätt eftersom jag inte så gärna ville vara med på kort då. Jag har inte heller så många kort på mig nu men det kan jag ju fixa :P Men jag vill poängtera att det inte blir före och efter bilder utan det blir före och "just nu" bilder eftersom jag inte är vid mitt slutgiltliga mål ännu. Bilderna kommer inte komma upp här före helgen, det kommer nog bli en hel del bilder på Emelies bröllop så då kan jag ju lägga upp någon bild från det. Men det kommer, jag lovar :) Men om man är väldigt nyfiken kan man ju kolla på de förra bilderna jag la upp. På menyn på vänster sida finns lite olika kategorier, klicka på bilder, så får du se de senaste jag la upp :)

Nu ska jag packa lite sen ska jag och mamma in till birsta för att inhandla lite småsaker till semestern, sen ska vi till polisen för jag ska skaffa ett nytt pass eftersom vi ska åka till Estland den 9 Juli :)

Ha en bra dag :)

Super dag :)

Ur bantnings synpunkt har detta varit en super dag. Har skött mig exemplariskt vad gäller ätandet idag ;) Så här har min matdag sett ut; 

Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos och minimjölk.
Lunch: Köttgryta. (40 kcal per portion) men jag åt nog mer än en portion.
Middag: Kycklingfile med ris och wokgrönsaker
+ 2 äpplen

Sen har jag och C varit ute på en rejäl kvällspromenad. Vi gick 1.1 mil på 1 tim och 30 min. Så otroligt skönt att komma igång med träningen igen :) Man mår så otroligt bra efteråt. Det är ett sådant härligt lugn som infinner sig i hela kroppen :)

Nu ska jag se lite film, sen sova, God natt :)

En vanlig söndag

Idag har varit en bättre dag, kanske inte helt bra, men bättre! Har inte blivit några sötsaker men kanske någon smörgås för mycket... Jag vill gärna hålla mig helt från smörgåsarna men det luktar ju så gott! Har inte hänt så mycket idag, var och kollade på när syrrans dotter spelade fotbollsmatch i morse. Sen har vi satt upp nya förtältet på husvagnen för att se att det funkar :) Nu på kvällen har jag, syrran och hennes sambo varit på en promenad i 1 tim och 44 min, i lungt tempo. Härligt att äntligen komma ut igen :) Nu blir det lite tv tittande.

God natt :)

Jobbigt nu...

Det är jobbigt nu, svårt att hålla sig ifrån alla goda saker som hör sommaren till. Glass är absolut det bästa jag vet och det är inte midre gott en varm sommardag. Så i förrgår kunde jag inte längre stå emot, jag åt glass, och trots att det bara var helt vanlig ica glass så var det den godaste glass jag någonsin ätit! haha. Det blev också lite smågodis som också var himelskt gott ;)Jag fattar inte att det ska vara så svårt att stå emot, jag kämpar emot allt vad jag kan men ibland, allt för ofta just nu, förlorar jag kampen. Jag fattar inte, det är inte direkt så att det är något livsviktigt utan man är bara "sugen", hatar att vara sugen, hur blir man av med det? Till och med när jag sitter här och skriver känner jag mig sugen på "något gott". Det är sjukligt! Hostan är kvar fortfarande så jag kan fortfarande inte träna och jag tror att det påverkar suget mer än vad man tror. Eller man blir mer motiverad att stå emot om man har tränat. Tre skräp dagar har det blivit men nu är det nya tag som gäller. Jag fick en mycket fin kommentar på ett av mina inlägg och det gjorde mig mycket motiverad, så tack själv! Nu gäller det att fokusera om. Jag tror jag ska trottsa hostan och gå ut och gå i morgon, en lugn promenad, bara så att det känns som att man har gjort något.

Förresten var jag och köpte ett linne och en t-shirt idag, båda var i storlek L och jag kan bara inte minnas sista gången jag inte hade flera X framför det där L;et :D Jag tänkte inte ens på det när jag var där men jag kan numera gå på avdelningen med vanliga storlekar!!!! Det går inte att beskriva den känslan! Aldrig mer ska jag behöva gå till avdelningen med stor storlekar.

Trevlig kväll :)

Jag vann :D

Jaa! Jag vann mot C, först att gå ner 5 kg blev jag, det trodde jag verkligen inte då jag startade tävlingen. 2 1/2 vecka tog det. Jag tänkte att han nog skulle ha det lätt att gå ner i vikt bara han kom igång. Nu vet ja att han inte kommit igång ordentligt, vilket jag hade hoppats, så hade han gjort det hade det nog blivit tuffare i tävlingen. 5 kg opå 2 1/2 vecka det är inte så dåligt de! Jag har märkt att jag ofta glömmer bort att tänka på vad jag åstadkommit, jag tänker hela tiden frammåt och glömmer att blicka bakåt och känna mig nöjd över det jag gjort. Jag är otroligt dålig på att ta åt mig då någon (eller jag själv för den delen) ger mig beröm av någon anledning. Jag kan säga till mig själv "Shit vad bra jobbat" men det händer aldrig att jag tar åt mig, varför är det så svårt? 

Nu ska jag göra mig klar och åka på jobbet, ha en bra dag =)

Shopping

Idag var jag och mamma till birsta och handla lite. Mamma skulle ha skor tíll bröllopet och jag skulle införskaffa en väska, ett trådlöst tandgentbord och en trådlös mus. Först var vi och köpte skor till mamma, två par blev det och sedan gick vi vidare till birst city där alla butiker finns. Det blev många stopp i klädaffärena och jag var tvungen att prova lite kläder för att se vad jag har för storlek nu. Provade ett par jeans på kappahl och kunde ha strl 42! Kunde jag aldrig tro! Så det var super kul :D  Strl 42, helt otroligt! Sist jag köpte ett par byxor var de i storlek 52! Shit, 10 storlekar ner nu :) Men jag köpte inget, tycker att det känns onödigt då jag hoppas att snart inte kunna ha de ändå :) Trots det skulle jag verkligen behöva lite kläder just nu, det börjar bli riktigt svårt att hitta något i garderoben som inte ser ut somett tält. Men då ekonomin inte tillåter så får jag snällt vänta med det. Sen gick vi vidare till väskaffären där jag skulle köpa en väska som jag kan ha på Emelies bröllop. Blev denna;


Jag vill bara poängtera att detta inte var min stil förut men det verkar som att det inte bara är min kroppsform som förändras ;) Det gäller även skorna som jag köpte häromdagen.

Sen åkte vi till mediamarkt och köpte tangentbord och datamus. Så här ser de ut;


Jag har jag inte lyckats vinna tävlingen mot C ännu, mitt hopp ligger på vägningen i morgon bitti :) Hoppas, hoppas, hoppas! (Vägning lite oftare nu eftersom jag vill se om jag vunnit).

I övrigt så är det tufft just nu och jag får kämpa mer än jag behövt tidigare. Det finns så mycket goda saker överallt! Jag har hållt mig men jag får, som sagt, kämpa mer! Kanske kan bero på att jag inte kunnat träna nått så jag hoppas verkligen att jag kan komma igång med det igen snart.

Trevlig kväll :)

Hur gör jag?

Det är några som har frågat hur jag gör för att gå ner i vikt och jag inse nu att jag inte har skrivit så mycket om det. Jag har mest skrivit om träning men maten är ju en otroligt viktig del den med!
Jag har flera gånger försökt att gå ner i vikt, ibland har jag lyckats gå ner några kilo men de har snabbt kommit tilbaka. Motivationen jag haft då har inte räckt till. Det var olika motivationer som;
Nu ska jag gå ner i vikt så att jag blir fin,
Nu ska jag gå ner i vikt så alla blir imponerade,
Nu ska jag gå ner i vikt så att jag kan visa alla idioter att jag kan.
Alla dessa var bra motivationer i början, men de var inte tillräckligt starka för att hålla i längden.
Den här gången var det annorlunda, Nu ska jag gå ner i vikt för MIN EGEN SKULL. Det är min motivation nu och den är hur stark som hellst! Jag kan inte säga vad som funkar för andra men jag tror det är svårt att göra något sådant här jobbigt för någon annans skull. Men man måste hitta det som funkar för en själv :) Motivationen är A & O och utan den kommer det aldrig att fungera. När jag hade motivationen behövde jag en plan. En plan som har varit otroligt viktig för mig. Något att förhålla sig till, nästan som en egen liten regelbok. Många säger att man ska ta lite i taget och inte allt på en gång men jag drog igång rejält på en gång

Då jag startade så bestämde jag mig för att börja räkna kalorier, eftersom att det helt enkelt är så att om man gör av med mer kalorier än man får i sig så kommer man att gå ner i vikt. För att det skulle bli lite lättare att räkna kalorierna så använde jag mig av en app som heter shapeup club. I den appen skriver man in träningsmängd, längd och vikt och hur mycket man vill gå ner varje vecka, så räknar den ut hur många kalorier man kan äta om dagen. Det funkar hur bra som hellst. Sen kan man lägga in den mat man äter och den räknar ut kalorierna. Denna app var livsviktig för mig i början! I början åt jag 1200 kcal om dagen och sen sänkte jag eftersom jag gick ner i vikt. Allmänt rekomenderas det inte att äta under 1200 kcal om dagen men så länge jag mådde bra så höll jag varje dags kalorimål. Det var skit jobbigt att hela tiden kolla hur myket kalorier varje vara innehöll MEN efter inte allt för lång tid så kan kaloriinehållet på de vara man oftast använder. Jag använde appen 2-3 månader och sedan kände jag att jag inte längre behövde den eftersom jag kommit in i det. Jag skrev upp på en lapp de vanligaste varorna så slapp man kolla upp varje gång. Allt jag handlade delade jag in i portionsförpackningar innan ja la in de i frysen för då är det mindre lockande att göra för mycket mat. För att kunna räkna kalorierna så vägde jag exakt allt jag åt! Jag vet att det låter jätte jobbigt och helt ärligt så var de det också, men det behövdes ju inte under en speciellt lång tid innan jag lärde mig hur mycket jag kunde äta. Det var en jobbig tid men samtidigt så mådde jag så otroligt bra! Och det gör jag fortfarande! Självklart kommer de dagar då allt känns förjävligt och man hellst av allt skulle vilja gå ner till affären och köpa en påse chips. De gånger då suget är som värst och man lyckas stå emot, det är de tillfällena som ger mig fortsatt motivation. Då vet jag att jag är stark och att det går att låta bli. Man tror inte det när man står i affären framför chips hyllan men att gå därifrån utan en chipspåse i handen, det ger motivationen en rejäl knuff!

Rent humörsmässigt så har det varit en liten bergochdalbana. Men så var det självklart även innan. Skillanden är att topparna är mycket högre och stannar en längre tid än vad de gjorde förr :)

Några samanfattande små tips som har funkat för mig:

  • Lägg upp en plan.
  • Laga inte mer mat än vad du vet att du får/kan/vill äta.
  • Kombinera mat och träning.
  • Ta vara på vardagsmotionen.
  • Unna dig nya träningskläder, det blir mycket roligare då.
  • Tveka inte att ta hjälp och stöd av familj och vänner.
  • Reflektera över det du tänker på. Det glömmer jag ofta, men det är viktigt att ta tillvara på sina egna kloka tankar. (Därav startade jag denna blogg)

Det finns säker massor mer jag kan skriva om det här men just nu kan jag inte komma på mer ;) Har du några frågor så skicka iväg en kommentar, men kom ihåg att lämna mail adress om du vi ha svar :)

God natt :)

 

Tävlingen

Jag vägde mig igen idag eftersom jag välldigt gärna vill vinna över C men vågen visade på + vilket den alltid gör dagen efter invägning så jag fattar inte varför jag inte lär mig :P Nu ska jag vänta någon dag innan jag väger mig igen, tror jag, men ajg vill väldigt gärna vinna nu :P 0.1 ska det vara så svårt? Men jag råkade ju fuska lite igår och åt en smörgås, vilket min kropp inte är van med nu, så nu blir det till och skärpa till sig igen!
till
Jobb igår och idag, mamma börja en timme tidigare än mig idag så nu sitter jag i personalrummet tills jag börjar, eftersom vi åker samma bil. Nu ska ja se en film, ska försöka att inte somna men vi får väll se hur det blir med det ;)

Ha en bra dag!

Invägning v.22

I morse visade vågen på 76.8 kg :) Veckans viktnedgång är alltså -0,6 kg. Vilket jag är fullt nöjd med, speciellt med tanke på att jag inte har tränat överhuvudtaget. Förra veckan skrev jag såhär:

"Har inte kunnat smälta morgonens resultat än! Tror inte jag kommer kunna göra det heller! 4.3 kg är ju hur mkt som helst.Nej, det går inte! Det måste vara fel på vågen, är en glädje våg kanske? Lär ju märka det nästa måndag :P"
Jag gick ner 4.3 förra veckan och trodde att det skulle bli svårt denna veckan, men det gick ju bra och ingen är mer förvånad än mig!

Men det hade ju inte gjort något om vågen hade visarat -0,1 till för då hade jag vunnit över C nu. Sen tävlingen, att gå ner 5 kg först, startade har jag gått ner 4.9 och C har gått ner 1.9, tror det finns en god möjlighet att jag vinner :P Trotts att jag när vi började tävlingen var helt säker på att förlora :P Så nu har jag bestämt mig för att väga mig i morgon bitti igen för att se om jag lyckats vinna :) Men sen måste jag bromsa lite i min viktnedgång, det är två veckor kvar till brölloppet och jag får inte krympa ur klänningen. Så det blir tyvärr till att bromsa i två veckor, men sen blir det full fart igen :D 
Jag hoppas att tror att förskylningen snart ska vara ute ur min kropp men man vet ju alldrig. Vill gärna börja träna igen. Träna kommer jag göra trots att jag bromsar viktminskningen. Det känns väldigt viktigt att komma igång med träningen så fort förskylningen är bättre för att jag inte ska bli lat och sluta med träningen. Nu när man kommit igång så är det bara att köra på. Så för att bromsa får jag äta mer istället, vilket kommer kännas både fel och konstigt men just nu är det en nödvändighet. Efter bröllopet är det absolut viktigaste att jag kommer igång med rätt matvanor igen, vilket kommer bli svårt, speciellt med tanke på att midsommar är helgen efter. Men det ska nog gå bra, kanske ;)  

Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7
Längd:1,60

Nuvarande vikt: 76,8 kg (- 35.2)
Nuvarande BMI: 30.0 (-13.7)

Delmål vikt: 70 kg. 27 augusti
Delmål BMI: 27.3


Hockey <3

Igår provade jag hela utstyrseln som jag ska ha då jag är brudtärna på Emelies bröllop och det känns ganska bra. Trodde väll aldrig att jag skulle trivas i en klänning men denna klänning tycker jag om och jag är väldigt nöjd med skorna också :)

I morgon är det vägning igen. Har inte tränat på hela veckan pga förskylningen och som det verkar just nu kommer jag få vänta några dagar till innan jag kan börja träna igen. Tror inte vägnignen kommer gå så bra men jag tror inte att den kommer visa ett +. Eller ja, jag hoppas att den inte kommer göra det iallafall ;)

Jag börjar sakna träningen väldigt mycket nu, jag blir rastlös och hr svårt för att sova hela natten. Jag vill ju! Kanske tar mig en promenad sen, en långsam promenad, bara för att få röra lite på mig. Det är ju nyttigt med frisk luft så det kanske inte är en dålig idé.
Jag har funderat på att anmäla mig till någon löptävling till nästa år, kanske tjej milen eller likande. Vore roligt bara för att ha en sporre och något att se framemot. Dessutom har jag funderat på att återuppta hockeyn igen. Hockeyn har jag saknat ända sedan jag slutade och det vore underbart att få spela igen :) Jag vet att det finns ett lag i Sandviken som man kanske skulle kunna träna lite med. Brynäs är det ingen ide jag funderar på eftersom de spelar i riksserien och det är jag verkligen inte bra nog för :P Kanske inte ens platsar i sandviken men jag kanske kan få vara med och träna iallafall ;) Får se hur det blir med det men jag vill verkligen! Det är ju väldigt viktigt att hitta ett träningsätt som man tycker är roligt och då är hockey det optimala för mig. 
När jag gick gymnasiet gick jag Samhälls programmet + damhockey gymnasiet två gånger i veckan. Inte ens då var jag smal! Jag tränade 7-8 pass i veckan + match på helgen, hur f*n lyckades jag med bedriften att inte gå ner i vikt? Jag måste ha ätit hur mycket som helst!

Jag i hockey utrustning för 4-5 år sen.




Shopping

Var till birsta med Sofie idag. Så nu är allt som jag behövde inhandlas till Emelies bröllop inhandlat.

Här är dagens sko köp, de till höger ska jag ha på bröllopet.



Jag hittade en bra axelbandslös bh också :) Jag är väldigt nöjd med dagens inköp :D

Har varit på examens fika hos min kusin också, blev en bit jordgubbs tårta som var typ hur god som helst! Man måste ju kunna unna sig lite ibland :)

Nalle Puh!

Vilken härlig liten björn :)

"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar."
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne
- Haha ja det är sant alldeles för ofta!

"Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en."
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

"Det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det."
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne
- Kopplar denna lite till min viktminskning, man måste ha ett mål, annars vet man inte vad man strävar efter.

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre."
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne
- Om något inte funkar, gör om och försök på ett annat sätt!

"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig."
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne
Ta hand om varandra!

Nu ska jag gå och sova, god natt!

Småätande...

Det är så mycket lättare att hålla sig ifrån att små äta då man tränar, vet inte varför, men så är det för mig iallfall. Har sjukt svårt att hålla mig borta nu. Dock har småätandet idag enbart varit frukt men det stör mig ändå att jag inte kan hålla mig borta. Jag är ju inte hungrig, bara sugen. Men i morgon blir det värre då min kusin har examens fika så då blir det lite gotta men man måste kunna unna sig det ibland bara man äter med måtta. Men känns lite jobbigt då jag inte kan träna bort det. Kanske struntar i att kliva upp på vågen på måndag ;) nej då, det är nyttigt att se även de dåliga resultaten så blir man lite extra sporrad också. Det gör inget om jag stått still denna vecka eftersom jag inte får gå ner så mycket att klänningen blir för stor, men det är inte roligt att gå upp.

I morgon ska jag med Sofie och Jasmin in till birsta. Jag ska köpa skor och en axelbandslös bh till bröllopet, är bara det som saknas nu sen är bröllops outfitten färdig. Bara 2 veckor kvar nu :s

Nu ska jag mysa med denna skönhet:



Trevlig helg :)

Frukost

Nu är jag hemma i Sundsvall och här kommer jag vara i 3 månader nu, vad ska jag göra med all tid tro? Tror dock att denna sommar, precis som alla andra, kommer att gå för fort! Har precis ätit frukost, havregrynsgröt som vanligt, men jag glömde salta och mjölken hade datumet gått ut på, så det var inte så gått idag... Bättre lycka nästa gång! Det känns som jag varit lite slarvig med maten den här veckan så nu blir det ändring på det. Måste ju var extra noga nu närjag inte kan träna. Kommer inte börja träna förens tidigast måndag, om ens då.. Vill! men tränar jag nu kommer förkylningen stanna längre så det känns som en dålig idé. Jag tänkte dessutom börja cykla några gånger i veckan. Jag tycker om att cykla därför att mankan komma så långt på sammatid som när man går. Men i början får man nog ta det lite lugnt så man inte får så där super ont i rumpan ;)

Idag ska jag försöka få lite ordningpå mitt rum, tänkte jag, just nu ser det mest ut som ett bombnedslag där ;)
Ha en bra dag :)

Minusfemtiotvåkg

Välkommen! Här kan du följa min resa från 112 kg till min målvikt, 60 kg. 2012 bantade jag bort 42 kg. 2013 års nyårslöfte är att väga under 60 kg nästa nyår.

RSS 2.0