Äntligen, Äntligen, Äntligen!!!!

Äntligen är helgen som jag väntat så länge på här! Jag har väntat sen i typ september då jag köpte biljetter till Pink´s konsert i globen! Och på söndag är det dax :D Åker till stockholm i morgon bitti, ska gå på stan och shoppa lite sen ska vi sova hos min faster och på söndag blir det till att köa så vi inte hamnar så långt bak.. LÄNGTAR! Kommer sägert bli grymt kul :)
 
I morse trodde jag att det var slut på batteri i vågen, den visade att jag gått ner 4,5 kg på en vecka! Men ja den verkar funka som den ska så det är väl sant då. Jag klagar inte :D Men i helgen blir det nog lite sämre med kosthållningen så får se vad den visar på måndag..
 
Nu ska jag städa och packa lite, sen klockan 20.00 ska jag se skärgårdsdoktorn! Älskade den serien när jag var liten och nu ska de börja visa den igen, så då kommer jag vara bänkad :-D
 
Trevlig helg!
 
 

Träning

Igår hade vi andra träningen med laget, benen känns helt okej idag men det är nog värre i morgon skulle jag tro.. Det var riktigt jobbigt men jag kan inte låta bli att tänka att jag hade kunnat ta i mer, känns som jag har någon spärr så jag inte tar i till 100%, kroppen orkar men huvudet är inte riktigt med.. Får göra lite mental träning kanske ;-)
På förmiddagen var jag och simma, simmade 1 km på lite mindre än 35 minuter, är inte världs snabb direkt men det blir väl bättre kanske :)
Nu ska jag plugga lite innan jag ska iväg och grilla med några i laget, vi ska trottsa regnet! Ha en bra dag :)

Tillbaka i gävle igen :)

Ja nu är jag tillbaka efter nästan en hel vecka i Sundsvall hos familjen. Blev jobb onsdag och lite på torsdag..
I tisdags hade vi våran första försäsongsträning, den var sjukt jobbig! och jag förstod inte hur jag skulle klara av att köra ända upp till Sundsvall direkt efter. Men det gick bra och jag tog mig hem hel, dock så var inte bilen riktigt hel men det var inte mitt fel.. För två veckor sen lämnade jag in den på service och de hittade en skada list som gick runt takluckan så de bytte ut den, jag trodde att det var en liten list men den var typ 1 dm bred och gick runt nästan hela takluckan. Jag sa till när jag lämnade bilen att det kanske läkte in från takluckan så det var så de hittade felet. MEN på väg till träningen i tisdags så flög listen av! Så nu måste jag lämna in den igen på torsdag, sist var jag utan bil i tre dagar, hoppas det går fortare och blir bättre denna gång...
 
Träningen den här helgen har gått bra i fredags gick jag en promenad på 3 timmar och på kvällen joggade jag 3 km. På lördag blev det en shoppingrunda med mamma och pappa och på kvällen 5.5 km jogging. I går var jag på min brorsdotters konfirmation sen åkte jag hem hit, kasta in väskorna och åkte och träna med några tjejer i laget. Idag har jag varit ute och sprungit 5.5 km cyklade till spåret och hem och cyklingen blev ca 1.5 mil. Dock så är idag den ända dag då jag har ätit rätt. Åt helt fel och alldeles för mycket hela helgen men tack vara träningen så visade vågen ändå på -2 kg när jag kom hem :-D Men eftersom jag har gått upp så mkt så är jag ännu inte under 80, men snart så.. Jag har en god vän som motiverar mig väldigt mycket just nu :)
 
När jag var ute och sprang i lördags blev jag ledsen, jag orkade inte.. För ett år sen joggade jag 5.5 km och då var det inte frågan om jag skulle orka utan hur fort det skulle gå... Nu orkar jag inte, jag har förstört för mig själv och det är bara jag som kan göra någonting åt det.Idag när jag jogga 5,5 så gick jag lite ibland i de värsta backarna för annars hade jag inte orkat. Nu är målet att orka det spåret utan att vila och sedan förbättra tiden. Nu ser jag framemot träningen igen. Jag måste sätta upp mål på träningen för att annars har jag väldigt svårt att motiver mig och jag är ju en tävlingsmänniska så jag ger inte upp så lätt..
 
Idag har jag påmint mig själv om 2013 års nyårslöfte, väga under 60 kg nästa nyår, långt dit nu.. 20 kg, det går absolut men det blir ju svårare ju mindrem an blir så det är full fart som gäller igen. Men jag kommer inte ha lika "extrem" diet som jag hade förra året, ökar tränings mängden och intensiteten istället, varken kroppen eller huvudet mår bra av att äta så lite som jag gjorde då.
 
Förra helgen var mina kompisar Emil och Emelie här och då kom Emelie och jag på att vi ska göra tjejklassikern år 2015, det innebär att man genomför fyra lopp inom ett år, loppen som man ska genomföra är:
  • genomföra ett av skidloppen Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan/Kortvasan 30 km
  • cykla Tjejvättern 100 km
  • simma Vansbro Tjejsim 1 km
  • springa Lidingö Tjejlopp 10 km
Så framöver blir det lite mer varierade träningar för. Det är ganska långt kvar till vi ska göra det men det är nog bra att börja tänka på det redan nu. Jag är inte superbra på att simma så det blir nog många turer till simhallen..
 
Nu ska jag se biggest looser sen ska jag sova. God natt <3
 

Träningsvärk!

Fy vilken träningsvärk jag har haft sen i onsdags! 4 dagar med träningsvärk i benen och idag har vi haft ett till minst lika jobbigt pass så jag vet ungefär hur kroppen kommer må i morgon bitti ;) Knappt så jag orkat lyfta benet och koppla då jag kört bil :P  På tisdag har vi första försäsongsträningen med laget och jag ser framemot det, eller? Har hört att det ska vara riktigt jobbigt... Sen direkt efter den träningen ska jag sätta mig i bilen och köra 2 1/2 timme upp till sundsvall, undra om jag är trött då jag kommer fram då.. :P jobb på onsdag och förhoppningsvist torsdag och fredag också, sen ska jag hem igen på söndag :)
 

Träning

Idag har jag inte skött mig så bra med maten men jag har iallafall tränat ett riktigt hårt pass med två tjejer i hockeylaget :) Ett riktigt roligt pass som det ska bli fler av i sommar! Man tar i mer om man är fler än om man är ensam för då är det så lätt att ge upp. Men det vill man inte så gärna göra när det är fler med och jag tycker inte om att förlora så jag tar i lite extra varje gång ;)
 
Nu har jag bara 1 dag kvar på praktiken men jag har två uppgifter som jag måste skriva i morgon för de ska vara klara senast 12.00 på fredag.  Sen är den här kursen slut och nästa börjar på måndag.. Men på den kursen så har vi bara träffar 2 gånger i veckan..
Idag har jag fått veta att jag ska få jobba på praktiken tre veckor i juni :D SUPER BRA! Kommer bli super kul tror jag  :)
 
Nu ska jag skynda mig o göra nå mat innan hockeyn börjar :)
 
Ha det bra <3

5.5 km!

Idag på eftermiddagen var jag ute och jogga med Sofie, vi valde spåret som är 5.5 och sa att vi får väll gå lite då och då när vi inte orkar. Men vet ni vad? jag joggade hela varvet! Spåret är ett terräng spår i skogen med många upp- och nerförsbackar, ett roligt spår men otroligt jobbigt! Det gick sakta, inte direkt någon tid att skryta med men jag är nöjd att jag joggade hela vägen..
Nu sitter jag i soffan och är så där härligt mör i benen och en behaglig känsla i kroppen.
I morgon ska jag ha praktik, 8-16. Ska köra in bilen på service  innan så hinner inte med träning på morgonen men blir kanske nå på kvällen..
 
God natt!
 

Hockeydag

Igår hade vi en lek/bus dag med hockeylaget, middag med tränarna och fest på kvällen, en rolig dag :) Den fick mig att påminnas om hur roligt jag tycker att det är och att om jag vill platsa i laget till hösten så är det hård träning som gäller. Så ikväll blir det ett träningspass med två i laget för att komma igång igen och vi har bestämt att träna tilsammans 2 gånger i veckan, söndagar och torsdagar. Nästa tisdag börjar försäsongsträningen som jag har hört är riktigt jobbig och eftersom min träning de sista veckorna varit näst intill obefintlig så lär det bli jobbigt...
Den ända fördelen med att inte ha sommarjobb i sommar är att jag kommer ha mkt tid till träning, det är full fart som gäller. Jag måste träna minst lika mycket som i fjol och gärna lite hårdare. Jag funderar på att försöka göra ett slags tränings schema för då är det inte lika lätt att hoppa över en träning.. Samtidigt ska jag fortsätta med viktminskningen och mitt mål är att väga 65 kg när hockeyträningarna startar igen den 5e augusti. Men det betyder att jag behöver gå ner 15 kg på 3 månader, det blir alltså 1,25 kg i veckan. Kommer bli svårt men inte omöjligt tror jag. Kunde jag förra året så kan jag nu! Jag tror inte jag kommer att använda appen som jag har använt till kaloriräkning förut, den är bra men jag blir lite för inställd på att bara räkna kalorier och jag äter för lite eftersom jag hela tiden föröker äta så lite som möjligt och det är inte bra. Istället ska jag försöka lyssna på kroppen, äta vanlig mat MÅTTLIGT och inget godis, dricka eller chips. Men eftersom det är sommar så tycker jag att det är okej att äta glass vid några få tillfällen.
Inget godis, dricka eller chips på tre månader, antar ni utmaningen?

Självförtroende

Jag skulle verkligen behöva bygga upp lite självförtroende..
Idag har vi haft sista lektionstillfället för den här kursen, en drama lektion. Drama har alltid varit det värsta jag vet och det har inte blivit bättre, knapp så jag står ut faktiskt. Jag vill helst inte vara med på de olika övningarna trots att när jag är med så tycker jag det är ganska roligt men jag känner mig otroligt fånig eller nått, känner mig väldigt obekväm iallafall och jag antar att det har med självförtroendet att göra. Men jag måste säga att självförtroendet har ökat nämnvärt det senaste året som jag antar är ett resultat av viktnedgången, men i vissa samanhang är det svårt, det sitter så djupt rotat i mig. Även när jag vill så kan jag inte släppa det och det är jobbigt att känna så. Det är jobbigt och tråkigt att inte kunna göra saker som man vill bara för att man inte tror på sig själv...
Varför kan man inte bara släppa och faktiskt tro på sig själv? När man inte står inför en sådan sitation så kan man inte förstå vad problemet är, det är ju bara att prova men när man står där så tar det stopp.
Jag blir arg på mig själv för jag tycker själv att jag är fånig som inte kan släppa!

motivation

Nu har jag precis suttit och läst lite inlägg på min egen blogg här som jag skrev för ca ett år sen och jag blir faktiskt imponerad över det jag gjorde då.. Jag var så målinriktad, så motiverad, så inspirerad. Jag förstod inte varför det fanns folk som gillade att läsa det jag skrev då men nu kan jag förså! jag blir motiverad av att läsa det trotts att det är jag själv som skrivit det. Kan bero på att jag inte kan förstå att det är jag som har skrivit det :) Att det är jag som har lyuckats med det. Jag måste försöka hitta tillbaka till den känslan jag hade då.. Så då tänkte jag att det kunde vara bra att läsa lite av vad jag skrev då och ja, det funkar.. Känner mig mer inspirerad och ja det känns bättre...
Det har varit mkt med skolan nu, vi har haft praktik i 4 veckor och på praktiken skulle vi filma oss själva i en ledar situation.. Jag hatar att filma mig själv! Men det var ju bara att göra... men det värsta va att vi sedan skulle utvärdera och granska oss själva som ledare och sedan ha redovisning och visa upp filmsnuttar för studiegruppen och en lärare. Gjorde det i går och jag var så nervös så jag var väldigt nära att bli tvungen att kräkas men jag klarade det och blev godkänd och efteråt släppte allt kändes det som. Jag kände mig genast lugnare och blev sjukt trött! Det kändes som man kunde andas igen! Nu har jag två uppgifter som ska skrivas innan denna kurs är över, sen börjar nästa om två veckor...
 
Ha det bra!

Minusfemtiotvåkg

Välkommen! Här kan du följa min resa från 112 kg till min målvikt, 60 kg. 2012 bantade jag bort 42 kg. 2013 års nyårslöfte är att väga under 60 kg nästa nyår.

RSS 2.0