What?!?!

Jag hade förväntat mig att det skulle gå bra men inte så här bra!!! -2,6 kg!!!!
Det trodde jag verkligen inte! Visst jag har kännt att det har gått neråt men inte 2,6 kg! Låter ju inte riktigt klokt faktiskt!!


Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7
Längd:1,60

Nuvarande vikt: 83.8 kg (- 28.2)
Nuvarande BMI: 32.6 (-11.1)

Delmål vikt: 80 kg. 16 Juni
Delmål BMI: 31.3

Nu ska jag göra mig klar och dra ut på min morgonrunda, det luktar rekord där idag! Men man kanske inte kan få allt på en gång?!

Shopping =)

Idag har jag inhandlat lite nya träningskläder :) Jag köpte: byxor (tights, eller va man ska kalla de), ett linne, en jacka och två par strumpor :) Alltså en helt ny utstyrsel :) Använde de sen då jag och Sofie gick en runda i skogen, vi gick 5.5 km spåret idag, det var iallfall sjukt stor skillnad på att använda de nya tightsen än mjukisbyxorna jag använt tidigare. Det blev lixom lättare att gå :D

Jag var också på HM och prova klänningen som jag välldigt gärna vill ha till på E`s bröllop men, ja det krävs nog för många kilon innan jag kommer i den.. Tror inte jag hinner men jag ska göra det bästa jag kan, sen är det bara att hopaps. Vet inte vad jag ska göra annars, måste kanske hitta några fler alternativ om jag inte lyckas banta ner mig så jag kommer i den klänningen. Jag hoppas, men jag tror inte.. Men kanske... Haha! Kämpa ska jag göra iallafall!

Imorgon är det VÄGNING! Shit vad jag längtar! vill nästan gå och lägga mig nu :P Hoppas, tror och VILL att vågen ska visa på en viktminskning av MINST 1 kg!Hoppas, hoppas, hoppas!

Hörs i morgon då jag väger under 86 kg ;)

Söndag

Trodde verkligen inte att det skulle bli något rekord i dag men det blev det :) slog det gammla med 16 sec. Det tog 33 min och 48 sec =)

Var en härlig dag igår med bra väder och trevligt sällskap. Pluggade på förmiddagen, sen gick jag en promenad med Sofie, vi gick ca en mil, blir nog samma idag kanske. Ska gå det längre spåret idag på 5.5 km så får se om det blir 2 varv idag också. Sen gick jag till Sandrich och grillade med henne och hennes kompisar. Sen åkte vi ner till bowlingen. Det var lika roligt som vanligt att bowla, alltid lika roligt att vinna ;) Men dennna gång var sandra ganska nära så jag får nog passa mig nästa gång :P

Idag blir det plugg, shopping, promenad, vila och tv ;P
Imorgon är det vägning och jag längtar verkligen!

Ha en bra dag!

Rekord :)

Vilan igår gav precis det resultat jag hade hoppats på :D Var ute på min morgon runda vi halv 7 tiden i morse och jag slog mitt rekord med 59 sec :) Nuvarande bästa reslutat: 34 min och 5sec.
Blir nog svårt att slå i morgon men jag kommer iallfalla att försöka!
Sen dess har jag hunnit äta frukost, diska bort diskberget, duscha, städa lite och nu sitter jag och vila innan jag ska börja läsa :) Mitt på dagen någon gång ska jag ut och gå, kanske Sofie följer med :)
Igår köpte jag fullkorns havregryn istället för vanliga, 10 kcal mindre/portion och dessutom så är ju fullkorn bra :) Vet inte hur det smakar än dock, har en del kvar av den vanliga och känns ganska onödigt att öppna en ny :P

Härom dagen var jag och provade en ny klänning, eftersom jag inte riktigt gillar den jag köpt och den numera är lite stor. Den var jätte fin och finns på H&M, jag provade två olika storlekar, den ena var lite för stoor och den andra var lite för litean, så nu är det verkligen hårdkörning så jag kommer i den klänningen :D

Jag har 7 veckor på mig att gå ner 6,4 kg :S Hinner jag? Fast jag vet ju inte hur mycket jag gått ner denna vecka men om ja gått ner 1 kg ska jag gå ner 5,4 på resterande 7 veckor, jag hoppas verkligen att det ska räka för att jag ska komma i klänningen och jag hoppas verkligen att jag hinner eftersom detta är mitt första stora mål!
Dock behöver jag "bara" gå ner 4,4 kg till för att ha gått ner 30 kg! Låter helt sjukt och jag kan inte fatta att det är mig själv jag skriver om.

Nej nu ska jag övergå till läsande :)
Trevlig helg!

Vila

Var riktigt skönt att inte kliva upp kvart i 6 för att ut och springa i morse :) Sov till 7 istället eoch hade en riktigt lung och härlig morge, fikade, gjorde lite sudoku och grejja lite. Jag tog det verkligen lugnt :P Sen gick ja till skolan och när jag kom dit så var jag 10 min försenad :P fast det berodde mer på att jag trodde att vi började kvart över nio och inte ni än att jag tog det lugnt på morgonen. Har gått till och från skolan idag och mer motion kommer det in bli idag.
i morgon bitti drar jag igång igen med morgontur sen blir det till att läsa lite studielitteratur, någon promenad på eftermiddagen, sen ska jag, Sandra och hennes kompisaar som kommer och hälsar på ner och bowla klockan 18. Söndagen lär se ut som lördag fast utan bowlingen :P På måndag kväll ska vi väll försöka leta upp någon majbrasa att gå och kolla på också antar jag :) 
Just nu längtar jag mest till på tisdag, måndag också självklar eftersom det är vägning då:P , men på tisdag ska jag på hockey! Ska se Sverige - USA i läkerol arena! Jag har inte sett landslaget live förut så det ska bli otroligt roligt och det är något jag verkligen ser framemot.

Nu ska jag läsa lite :)
Hej då!

Rekord :)

Slog både mitt tidrekord och steg rekord på rundan i morse, rekordtiden är numera 35 min och 4 sec, 37 sec bättre än tidigare :.) Jag kommer inte att slå det rekordet i morgon och det vet jag för att jag ska ha en vilo dag i morgon :). Kroppen behöver det nu, har tränat två gånger om dagen + alla promenadert fram och tillbaka till skolan, i 11 dagar nu så kroppen behöver nog återhämta sig lite :) Kommer inte heller bli någon kvällstur i kväll.  Igentligen vill jag inte men, det är viktigt med vila om man vill göra framsteg.

http://aktivtraning.se kan man läsa massor om träning, mat, fettförbränning, återhämtning mm.

Nu ska jag duscha sen bär det iväg mot skolan :)

Trött!!!

Idag har varit en bra dag :) Var ute på morgon rundan i morse, blev inget tidsrekord var två sec ifrån :P Får se om jag lyckas bättre i morgon :) Igår då jag inte gick till skolan nått så gick jag 13667 steg, känns bättre idag då jag gått 25525 steg :) Känns bra då man gått över 20.000 steg på en dag :) Fick med mig Sandra på en runda på 4.2 km i skogen på eftermiddagen och jag joggade ganska mycket trots att jag var otroligt trött. Tur jag har Sandra som följer med ut i skogen, annars hade jg fått springa efter vägen och det är inte lika roligt :) Jag går inte i skogen ensam :P Jag gillar egentligen skogen men men den är läskig då man är ensam :P klockan är bara 21.11 och jag tänker redan gå och lägga mig. Anledning: jag har varit sjukt trött idag. Egentligen vill jag se Grey´s nu men det får vänta till på söndag, har ja nått att se framemot också :P

God natt

En alldeles vanlig dag.

Ja det har varit en alldeles vanlig dag, vakna, ut och jogga, hem och äta frukost o duscha, invänta gruppkamraterna. Sen blev det plugg fram till 2 - halv 3 tiden. sen blev det vila en stund.
Hade planerat med Sandra att vi skulle ut och gå vid halv 5 tiden, solen sken och det var varmt så tog inte på mig så mycket kläder. Dumt! Väl framme vid skogen började det regna lite gran, inte så mkt. Men under turen blev det värre! haha regnade riktigt mycket och vi såg ut som dränkta katter då vi kom tillbaka :PMen glada var vi iallafall!

22222

Igår gick jag 22222 steg :P
Dessa samlade jag ihop på morgonrunda, promenad till och från skolan och sedan en promenad i spåret på eftermiddagen med Sandra.
Blev en morgon runda idag också trots att jag gärna hade legat kvar i sängen. Blev lite senar än vanligt igår då Sofie var här och jag färgade håret på henne. Förresten så kan jag ju tala om att senare än vanligt för mig är efter 22 :P
Imorse klev jag upp vid 6 tiden och halv sju var jag på väg ut :) Det bästa med att kliva upp så tidigt är att man inte behöver stressa, jag har hunnit med massor utan att stressa och ändå hinner jag nu skriva lite innan mina gruppkamrater kommer för att göra lite skolarbete ;) Jag har varit ut på min morgonrunda, ätit gröt, diskat, duschat och läst 25 sidor i en av studiebökerna vi har, så nu är den utläst :) Förresten så slog jag mitt rekor på min morgonrunda med 21 sec. Rekordet är numera 35 min och 41 sec :) Idag blir det grupparbete halva dan skulle jag tro, sen ska jag läsa en bok och skriva läslogg till den som ska vara inne på tordag och så ska jag ju självklart gå ut och gå också!

Have a nice day!

Vägning

Ja i morse var det då dags för vägning,  Det gick bra! -1.2 kg, nöjd! Känns super och motivationen är nu i topp igen! 

Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7
Längd:1,60

Nuvarande vikt: 86.4 kg (- 25.6)
Nuvarande BMI: 33.8 (-9.9)

Delmål vikt: 80 kg. 16 Juni
Delmål BMI: 31.3

Det går neråt! Woho!

Har nyss kommit tillbaka från min morgon tur, idag tog det elva sec längre än gårdagens rekord, hade kunna slagit den men träningsvärken i benen gör att de kanns som cement och väger 5 kh mer var :P Det kändes som att det gick sakta när jag sprang och jag gick sista biten så jag hade förväntat mig en mycket sämre tid så blev mycket förvånad när den visade på endas 11 sec mer :P
För denna vecka har jag åter igen målet att gå ner minst 1 kg, alltid roligt att se att det är minus, men extra roligt då det är över 1 kg.

Nu blir det till å duscha och sen gå mot skolan :)
Ha en bra måndag :)

Snart så...

På min eftermiddagspromenad så gick jag samma varv som jag går/joggar på morgonen det tog tio min längre än vad det gjort på morgonen. Idag har jag gått 10430 steg, precis över minimumgränsen, vill igentligen gå mer varje dag men jag har ju iallfall lyckats läsa en massa idag och det är ju ganska viktigt det med.

I morgon bitti är det invägning igen jag hoppas verkligen på minst -1 kg det behöver jag verkligen, både för att hinna nå mitt mål men också för att det är mycket lättare att motivera sig resten av veckan.
Att jag har vägning på måndagar är för att det är en bra start på veckan. Om vägningen går bra så får man en boost att fortsätta och man blir otroligt motiverad och framföra allt man mår så otroligt bra och det är ju inte helt fel på en måndag. Men om det går lite sämre så kan man tänka, ja, men nu är det en ny vecka och det är bara att ta nya tag. Jag är ganska tävlingsinriktad och tycker om att vinna så nu är målet att vinna mot fettet :P  Nu vill jag bara gå och lägga mig och sova så jag får vakna och kliva upp på vågen! Känner både bävan och förväntan, Jag förväntar mig att jag har gått ner, men hur kommer jag att reagera om det inte går som jag vill? Jag vill,vill,vill så hemskt gärna att den ska visa minus, det har jag verkligen gjort mig förtjänt av denna vecka men jag vet att det inte har någon betydelse, det beror helt på hur kroppen reagerat på den ökade tränings mängden.  För övrigt så sitter träningsvärken kvar men den har släppt lite nu, så nu kan jag iallafall kliva upp ur soffan ;) Efter morgondagens vägningen ska jag ut på den vanliga rundan sen ska jag till skolan och göra lite grupparbeten, hoppas vi kan sitta hela dagen så vi blir klara med allt i morgon men det tvivlar jag på så det blir nog att träffas på tisdag också.

Förut satt jag och kollade på Amazing race på tv 6 som jag tycker är ganska roligt att se. Extra roligt var det idag då de var i Sverige, uppe i Kalix och Jukkasjärvi. De åkte kälke, hundsläde och byggde tält och grejjer.
Nu kollar jag på mästarnas mästare, vet inte riktigt vad jag tycker om det programmet men det funkar som tidsfördriv.

Go natt :)

Feels good :)

Morgonens runda gick bättre än förväntat. Det kändes halvbra under tiden jag var ute och trodde inte det skulle bli något rekord idag inte, men vad fel man kan ha :P Tiden blev 36 min 3 sec och 4 tiondelar, alltså 2 min och 36 sec bättre än igår :D Får se när jag lyckas slå detta rekor. Jag håller också koll på ett ungefär hur många steg jag tar på en runda och idag var det ca 200 mindre steg än i början vilket betyder att jag tar längre steg nu.

idag ska det läsas studieböcker. Eller ja bara en, den är på 300 sidor så jag har ju att göra. Men jag kommer ta pause kl 13 och se på Desperate housewives och kl 16 ska jag se Grey´s Anatomy eftersom jag missade båda två i veckan. Har itne sett så mkt på tv i veckan eller jo men inte det vanliga, har varit övervägande hockey :)

Nu läsning!

Sm-guld

Idag har jag varit ner på torget och fira Brynäs guld, jag och ca 15000 andra personer ;P det var en rolig och häftig upplevelse :) 15000 pers som är där för att fira, ja ni kan ju tänka er hur livat det var! Roligt var det iallfall som sagt :)

Har blivit en hel del gående idag också, 21383 steg, helt okej ;) Kvällen tänker jag spendera i soffan, eller först ska ja fixa nå å äta sen tänker jag parkera i soffan, hoppas det är nå bra film på tv..


Ha en fortsatt bra lördags kväll :)

God morgon =D

När jag vaknade i morse snöadet det och först tänkte jag att jag skulle låta bli morgon turen men sen börja fundera på varför jag skulle göra det? Argument 1:jag blir blöt. svar Det är möjligt att hänga upp kläderna då du kommer hem. Argument 2: Det kan vara halt. Svar: ja fast det vet du inte förens du är ute och om det är det så kan du gå. 
Argument 3: jag har sjukt mycket träningsvärk i benen. Svar: Ja men det blir väll bättre om man rör på sig??Argument 4: jag är trött. Svar: Och??
Haha ja typ så gick tankarna på morgonen, jag ansåg att argumentetn inte höll och tog mig en tur ändå ;P och tur var väll det för jag slog mitt tid rekord :P Det tog 38 min 39 sec och 8 tiondelar, en minut bättre än i går :)
Nu har jag ätit frukost, sen blir det dusch, plugg och sedan vid 2 tiden ska jag ner på torget där det ska vara nå firande för Brynäs som tog guld :)  

Trevlig helg :)

SM-GULD!

Ja precis som jag förutspådde så hann jag inte med att skriva något i går :) Hade fullt upp precis hela dagen, men jag lyckades i alla fall att slå mitt steg rekord, så det nya rekordet är 27673 steg, skulle vilja komma upp i 30000 någon dag men det kommer jag nog... Jag har ju börjat promenar/jogga på morgonen, en tur som tar ca 40 min. Har gjort de nu i 4 dagar och det känns bättre och bättre för varje dag. Får se hur det blir i morgon eftersom det snöar nu, vill inte springa om det är risk för halka, men är det så, så får det väll bli en längre promenad istället.
Igår tog rundan 39 min 39 sec och 8 tiondelar. I morse tog det 39 min 39 sec och 9 tiondelar. Ganska lika ;) Igentligen bryr jag mig inte så mkt om tiden men det känns ju bra om det går foratare ju mer man springer. Jag behöver inte veta hur fort jag springer bara att jag utvecklas och att det går frammåt. I morse var jag riktigt trött både i huvud och kropp och det tog emot att sprina så jag trodde tiden skulle rinna iväg mycket mer men det gick visst fortare än vad det kändes. Jag tycker fortfarande att det är roligt och då är det ju bara att passa på och satsa :)

Igår var du ju hockey och Brynäs vann SM guld otroligt roligt att se, var bara tråkigt att jag inte orkade åka ner på stan och festa med resten av staden. Åkte hem istället och somnade vid halvtolv tiden och upp igen 05.10 (lite väl tidigt men det var då jag vaknade).
Så eftersom det inte blev så mkt sova i natt så tog jag igen de då ja kom hem från skolan genom att sova två timmar på soffan, vaknade och trodde det var lördag :P Tur det inte var så. Idag har jag gått 11300 steg och fler kommer det inte bli, kroppen ska få vila lite tills i morgon bitti. H
ar gått och vänta hela veckan på att få tvätta så när jag väl nu har tvättid så glömde jag bort det och missade första timmen! Tur det inte blev mer, men ändå mkt irriterande och jag kommer inte hinna tvätta allt. Det viktiga är att träningskläderna blir rena, framförallt strumporna som tenderar att bli en bristvara när det närmar sig tvättid. :P

För övrigt så längtar jag till på måndag då jag får ställa mig på vågen igen, hoppas och tror att det kommer gå bättre denna vecka, det måste göra det för annars blir det svårt att nå målet.  
Jag gav ju som nyårslöfte att jag skulle gå ner 40 kg i år och inte ens då jag sa det till mig själv så kunde jag tro att jag ens skulle kunna vara i närheten. Nu har jag på bara 16 veckor gått ner 24 kg och jag har nu ändrat mitt mål för i år. Det mål jag satt upp är kanske ouppnåeligt, kanske inte, det går men det kommer bli en otrolig utmaning och jag tror jag behöver det för att hålla motivationen uppe. Målet är att gå ner 52 kg på 52 veckor=1 år. Detta vore otroligt om jag skulle lyckas med det och men är nästan så jag redan nu vet att det inte är möjligt men jag kommer inte att ge mig även om målet känns långt borta ljust nu. För att nå målet behöver jag gå ner 28 kg på årets återstående 36 veckor. Även om jag inte skulle lyckas nå 52 kg så kommer jag att vara stolt över mig själv för det jag åstadkommit. Om jag inte hinner så kommer det ju fler år med nya nyårslöften ;) När jag har gått ner 40 kg som jag tänkt från början kommer det nog bli någon liten belöning till mig själv, vad vet jag inte men när man gått ner 40 kg är man väll värd något riktigt bra? :P
Dessutom så har jag en "belöning" som jag ska ge mig själv då jag nått min målvikt och om jag håller mitt års mål så kan jag ju önska mig pengar till belöningen i julklapp :P Bara denna belöning vore tillräcklig motivation för att kämpa vidaregöra allt jag kan för att lyckas!

Hoppas ni får en super bra helg! <3

24718!

Blev inget skrivande här i går, hade verkligen fullt upp! Klev upp 06.00 och var ute och promenarde/joggade i 45 min sen hem, äta frukost, duscha, gå till skolan, 40 min, var där hela dan, sen gick jag hem, bytte om och tog med mig Sandra ut på en promenad/jogging runt elljusspåret här i Sätra det vi går är 4,2 km, sen hem, snabbdusch och direkt ner till Harrys för att titta på Brynäs vs skellefteå. Den enda salladen de hade där var cesarsallad med kyckling, jag valde att ta bort cesardressingen och bacon så blev det bara några salladsblad, ost och kycklingen kvar, 149 kr betalde jag för detta, kommer inte gå dit igen om jag ska äta en sallad. På denna dag lyckades jag få ihop 24718 steg! Tror att det är rekord sen jag skaffade stegräknaren i Januari.
Idag har det varit lite lugnare. Klev upp vid 6 och tog en tur sen hem och städa och diska, sen kom M efterosm vi skulle plugga, blev plugg fram till 16.00 då jag drog med mig Sandra ut igen för en tur i skogen.
Idag har jag lyckats gå 15641 steg.

Imorgon är planen att kliva upp strax före 6 för att hinna ut en sväng innan det är dax att gå till skolan =)
Får se hur de går, tredje dagen brukar vara jobbigast och psykologiskt är det viktigast att ta sig ut just denna dag! Kommer inte hinna skriva något i morgon eftersom det är hockey och jag kommer inte ha många minuter över då inte.

+0,1

Ja i morse var det som sagt invägning, vågen visade 87.6 alltså +0,1 inte vad jag önskade men jag fick väll vad jag förtjänade. Åt för mycket förra veckan. Det viktiga när det inte går åt rätt håll är att man fortsätter, det gör inget om man inte går ner en vecka bara man forsätter sen och ser framåt. Jag vet av erfarenhet att det är så lätta att ge upp om man gått upp i vikt efter som att det känns som ansträngningarna man gör inte syns. Men bara man kämpar på så kommer belöningen sen. det som är mest negativt med den förra veckan är att jag nu kommer få jobba ännu hårdare för att nå mitt mål innan bröllopet. Nu är det bara skola, träning och noggran kost som gäller för mig ända fram till bröllopet.  
Men denna vecka har börjat super. Gick till och från skolan som vanligt. tar ca 40 min enkel väg och när jag kommer hem brukar steegräknaren stå på ca 9000 steg (har ett minimum på 10,000) Väl hemma blev det till att snabbt byta om och möta upp Sandra för promenad. Vi gick till elljusspåret i sätra och valde spåret som är 4.2 km. Vi joggade och gick om vartannat, trots att det blev mest gående var vi mycket nöjda efter detta pass.

Sen hem o laga middag, dagens rätt blev quornfilé och wokgrönsaker och självklart, som alltid, sallad till det.
Nu ska jag gå o sova så jag orkar med all träning och skola i morgon.

Sov gott =) 

Gävle

Är hemma i Gävle igen :D Skönt att komma hem och få lite ordning på vardagen igen :) När man är ledig blir man lätt lite lat :P har dock haft en tjurig hosta som inte vill ge mig så så jag kan skylla lite på den också för att jag inte gått så mkt i helgen.
I morgon när jag ställer mig på vägen för invägning vet jag att jag inte kommer bli nöjd. Jag blir inte nöjd om vågen inte visar åtminstonde -1 och det kommer den inte att göra, men det är bara att börja om ta nya tag. På tisdag ska jag till gymmet och köpa nytt månadskort, skulle gärna gjort det i morgon men kommer verkligen inte hinna med det. Har en hel del att göra i skolan nu men har ingen föreläsning på tisdag morgon så då ska jag dit igen. Var alldeles för länge sen nu och det ska bli hur kul som hellst!


Ikväll kan Brynäs vinna sm och jag kommer självklart vara bänkad framför teven :D Hade vart roligast att vara där men det funkar med teven också :P 

Nu ska jag grejja lite innan matchen börjar

Have a nice week <3

Promenader

Sov länge i morse vakande vid 11 tiden. Var ju vaken till 03.30 i natt och kollade på damkronorna, tyvärr förlorade de, mycket synd men men så är det i bland.

Idag har det blivit mycket promenad. Jag gick hemifrån till mammas jobb, ca 1 mil är det. 13000 steg tror jag det blev ungefär :) Sen åkte jag med mamma hem, lagade mat och sen gick jag och mamma ut en sväng med hunden i ca 30 min. Sammanlagt 16400 steg idag, väldigt nöjd med det :)

Nu är det hockey Brynäs vs Skellefteå 

Hade :) 

Sundsvall = dålig motivation???

Ja som sagt så är jag hemma i Sundsvall hos mamma och pappa.
Smått irriterande är att när jag är i Gävle saknar jag Sundsvall och när jag är i Sundsvall saknar jag Gävle.
Jag känner att motivationen tryter när jag är här hemma eller kanske inte motivationen men jag har så mycket svårare att hålla mig från att mer än vad jag borde. Förstår inte varför men kanske är det pga av vana? Under de 8 år jag bott här så har man ju inte vart så jätte nyttig, men jag vet inte om det kan vara anledningen...
Dessutom så kan jag fortfarande inte träna förkylningen har inte blit bättre, snarare tvärtom, eller förkyld är jag inte men jag har en högst irriterande och jobbig hosta som gör att jag måste avstå träningen.

OCH allt detta resulterar i mindre viktminskning än förväntat!
Jag har nu 9 veckor på mig att gå ner 7.5 kg inte alls en omöjlighet men då måste jag kunna börja träna snart. Hoppas på att vara helt frisk på måndag när jag åker ner till Gävle så jag kan dra igen med träningen på en gång :)

I övrigt händer det inte så mycket, har mycket att läsa i skolan så så det är ungefär det sysslar med på dagarna. Men idag bytte jag däck på mammas bil och imorgon blir det nog däckbyte på nästa bil :) Kan ju inte läsa hela dagarna, det är inte jätte roliga böcker så är lite svårt att motivera sig till att sätta sig och läsa men måste man så måste man...
Ikväll eller snarare i natt ska jag se Damkronorna mot Finland i kvartsfinal i vm. klockan 01.00 börjar den så det blir riktigt intressant att se hur jag ska lyckas hålla mig vaken. Lär inte bli lätt med tanke på att jag redan redan är trött.

Jaja får se hur det går, Men till er som ska sova i natt, God Natt :D

Påsk

Ja nu har det varit påsk och jag har varit jätte duktig. Jag har inte ätit mer än vanligt och jag har inte rört godiset :) Jag ska väll inte säga att det var lätt jag fick kämpa lite när vi var på 70 års fest och middagen bestod av påsk buffe det fanns otroligt mycket gott men jag höll mig till det kalorisnåla :)

I morse hade jag invägning (som vanligt på måndagar) jag hade gått ner 0.8, inte helt nöjd. Men jag har ju haft hosta så motionen har blitt lidande. Ingen träning alls faktiskt. Men nu är hostan nästan borta och den här veckan kommer det bli många långa prommenader. Anledningen till att det inte blir något gym är att jag är hemma i sundsvall och då är det lättare med promenader, blir kanske lite joggande också. 
Resultat hittills:

Startvikt: 112 kg
Start BMI: 43.7

Nuvarande vikt: 87.5 kg (- 24.5)
Nuvarande BMI: 34.2 (-9.5)

Delmål vikt: 80 kg. 16 Juni
Delmål BMI: 31.3

Har bara 7.5 kg kvar till mitt delmål så jag tror absolut att jag kommer att hinna :)

nu ska jag gå och äta havregrynsgröt.

Ha en bra dag :)

Ps. Grattis på födelsedagen Sofie! Ds.


Motivations prov

Ja hockeyn igår slutade ju på bästa tänkbara sätt. Timrå blir kvar i elitserien även nästa år och Brynäs har gått till finlal!

Idag har vi haft en ny kurstart, matematik i förskolan tror jag den heter. Eftersom jag gillar matte så tror jag nog att jag kommer gilla denna kurs :)
Jag har även skrivit prov i kost och hälsa idag och det gick super bra faktiskt, är helt övertyga om att jag klade den :)

Dagens motion: Promenad till och från skolan. Samanlagt ca 80 min och ungefär 7500 steg.
hellst skulle jag gå till gymmet men eftesom förkylningen vägrar överge min kropp får jag nöja mig med promenaderna till den behagar överge mig ;)
Snart är det påsk och det kommer bli ett riktigt prov på min motivation. Godis är ju gott! men ska jag nå mitt mål innan utsatt tid så har jag inte "råd" att käka godis och en massa god mat. Självklart kommer jag att äta god mat men jag ska hålla mig till lagoma portioner. På lördag ska jag på 70 års fest och det är då det största provet kommer tror jag. Men jag ska se till att det ska gå bra, jag vet ju att det är invägning igen på måndag så det är bara att hålla sig i från alla kalorier ;P

Tror att jag glömde säga i början att mitt första mål är att gå ner 30 kg innan den 16 juni. Att det blev just den 16 juni är för att det är då jag ska vara brudtärna på E´s bröllop =)

Nu blir det lite mer plugg så jag kan vara ledig hela helgen sen.

Hade! 

Hockey =)

Idag är det mycke hockey på tv :) Ända problemet är väll att jag gärna vill se båda matcherna så det blir en hel del sappande :P Eftersom jag kommer från Sundsvall så hejjar jag på Timrå men sen jag flytta till Gävle har jag även börjat hejja på Gävle. Om Timrå lyckas få ett poäng klarar de sig kvar i elitserien och om Brynäs vinner går de vidare till sm final :)
Dock skulle det vara väldigt lyxigt att ha en tv som är så stor så man faktiskt kan se pucken! Haha  

Så här mkt gillar jag hockey :PNu är började det igen, hade!

Godmorgon :)

Som vanligt så startade jag dagen med att äta en portion havregrynsgröt med mjölk och äppelmos.
Kanske inte är det godaste jag vet men det innehåller lagom många kalorier och är väldigt mättande mat som man klarar sig på länge.

Senare ska jag gå ner till min praktikplats och göra en fältstudieuppgift. Nu för tiden går jag dit jag ska, bussen är bara ett alternativ om jag ska åka hem till sundsvall och har en stor väska. Det är faktiskt skönt att ta en promenad och det bästa är att man mår så bra efteråt :)
Promenad och träning har varit en MYCKET stor del av min viktnedgång. Jag har som sagt gått massor men jag har också tränat på gymmet på friskis & svettis, där har jag varit ca 4 dagar i veckan då jag inte varit sjuk.
En sak som har vait otroligt viktig för mig är att jag har haft ett par bra skor. För om man får ont ifötterna när man är ute och går så kommer man ganska fort att ledsna och återgå till gammla vanor.

Jag väger mig en gång i veckan, måndag morgon, det gör jag för att jag inte tror att det är bra att göra det oftare och om man gör det med större mellanrum kanske man hinner tappa lite av motivationen emellan. Hittills har jag alltså en gång i veckan fått ett possitivt besked vilket gör att det bara blir lättare att fortsätta. Jag har gått ner över 1 kg varje vecka sen jag började. Mitt rekord på en vecka kom förra veckan och var är nu -3 kg :)
Ni skulle bara veta hur man känner sig då man kliver upp på vågen efter en vecka och har gått ner hela 3 kg, det går inte att beskriva. Att man gör det i början, de första veckorna kan jag förstå för då blir det en stor omställning för kroppen men att göra det efter 13 veckor är en helt annan sak. Jag har ju en tanke att det ska bli svårare och svårare och därför kunde jag inte ens drömma om -3kg. Det är en helt otrolig känsla och jag vill bara dela med mig av den till alla! Men den som inte upplevt det, har nog svårt att förstå det.
Att jag har lagt våg dagen på en måndag är för att det kan var bra att få en liten knuff i rätt riktning varje måndag. Förstå att varje måndag i 13 veckor har varit den bästa dagen på hela veckan! Jag vet att det kommer att komma bakslag och då kanske inte den måndagen blir så bra :P Men med min vinnarskalle så kommer jag slita så mycket mer den veckan för att se till så att det inte händer igen.


Kan jag, så kan du!

Ha en super bra dag! För det ska jag ha :)

Hej!

Den här bloggen kommer som ni kanske redan har listat ut att handla om min viktkamp.
Jag bor i Gävle och läser till förskollärare på högskolan.
1 januari bestämde jag mig för att år 2012 ska bli det året då jag gör mig av med min övervikt.
Jag funderade på att starta en blogg på en gång men kände att jag nog inte skulle orka med det, då jag samtidigt skulle lägga om stora delar av min vardag. Jag gav i nyårslöfte att jag ska gå ner 40 kg i år, men mitt stora mål är att gå ner 52 kg. När jag började väge jag 112 kg och jag är 1.60 lång, jag hade alltså ett BMI på 43.7!
Normalvikt BMI = 18.5-24.99
Övervikt BMI = 25.00-29.99
Fetma BMI = över 30

Jag låg alltså lååååångt över fetma gränsen!
Idag är det den 2 april och min kamp har pågått i tre månader.
Nu väger jag 88,3. Jag har alltså gått ner 23,7 kg :D Och har ett BMI på 34,5. Jag längtar tills jag är kommer under 30!

Jag började med att ladda ner en app till telefonen. En app som räknar kalorier. Man skriver in vikt, längd, ålder, kön och önskad viktnedgång i veckan, då räknar den ut hur många kalorier man kan äta varje dag för att nå det målet. När man sedan lägger in maten man äter räknar den kalorierna och det finns även tabeller som visar protein, kolhydrater och fett. Utan denna har jag mycket svårt att tro att jag hade klarat detta.

Det har verkligen inte varit lätt och i början var varje dag en stor kamp mot mig själv. Det här kommer låta helknäppt, men varje dag fick jag "prata" och "argumentera" med mig själv och säga att det inte är värt det.
Efter ca tre veckor började motivationen tryta och det kändes som att jag kanske inte skulle lyckas ändå, hur mycket jag än ville det! Men då fick jag ett samtal av min bästakompis. hon berättade för mig att hon och hennes pojkvän hade förlovat sig och att de skulle gifta sig i sommar. Någon vecka senare ringde hon igen och frågade om jag ville vara brudtärna. Det är inget man kan tacka nej till och det var inget jag heller ville säga nej till.
Detta blev snabbt min största motivationskälla. Jag har många gånger tidigare försökt att gå ner i vikt men jag har inte tänkt att jag ska göra det för min egen skull.
Men jag har under de här månaderna också förstått att man inte kan klara något sådant här om man gör det för någon annans skull än för sin egen. Det finns inget eller ingen som kan motivera en så mycket som man själv och ens egna önskningar.

Skicka gärna iväg en kommentar om det är något du undrar över :)

See you later =)

Minusfemtiotvåkg

Välkommen! Här kan du följa min resa från 112 kg till min målvikt, 60 kg. 2012 bantade jag bort 42 kg. 2013 års nyårslöfte är att väga under 60 kg nästa nyår.

RSS 2.0